Nyhet: Nya ramavtal

Vi vill med stor glädje hälsa Trollhättans och Vänersborgs kommuner välkomna som uppdragsgivare till Linköpings Stadsmission och Oasen HVB.

På Oasen HVB står de våldsutsatta kvinnorna med beroendeproblematik i cen­trum. För dessa kvinnor medför våldet i sig stora konsekvenser. Många utvecklar PTSD (posttraumatiskstressyndrom), beroendet blir en utväg för att lindra symptomen.

Att aktivt arbeta parallellt med våldsutsatthet, trauma och beroende är ett måste för att nå hållbar effekt. Metoden som kallas för COPE har god evidens i öppenvård och testas nu för första gången på HVB-hemmet Oasen. Forskarstudien och behandlingen genomförs i nära samarbete med psykiatrikerna Markus Heilig och Andrea Johansson Capusan på Linköpings universitet samt psykologen Anna Persson och psykiatrikern Åsa Magnusson på Karolinska Institutet.

– Vi började med den här metoden 2017 och har utrett 10 kvinnor varav 9 fick diagnosen PTSD. Samtliga kvinnor som genomgått behandlingen har blivit av med sin PTSD, berättar Caroline Karlsson, föreståndare på Oasen.

Oasen HVB erbjuder heldygnsvård med evidensbaserad behandling. Vi tar emot kvinnor från hela Sverige. För mer info och kontakt:

Caroline Karlsson, enhetschef/föreståndare
013-26 38 62

Johanna Trygg, behandlingsansvarig/placeringsservice
0703-58 98 69

Jacqueline Forsell, behandlingsansvarig/placeringsservice
0761-27 02 40

Gillar du den här infon?

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på email
Tipsa en vän