Heimstaden ny partner till Linköpings Stadsmission

Heimstaden investerar i ett mänskligare samhälle

”På Heimstaden sätter vi människan i centrum i allt vi gör. Därför förstår vi att det kan hända saker i livet som gör att man söker en hjälpande hand. För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för att ge människor en andra chans och att sträcka ut den där handen när den behövs. Genom det här samarbetet hjälper vi personer och familjer att komma tillbaka på rätt väg, genom att visa att vi tror på dem, vilket är något jag är stolt över att vi har möjlighet att göra. Vi samarbetar med Linköpings Stadsmission på flera sätt och det här är ytterligare en satsning där vi bidrar till att göra Linköping ännu bättre.”  Christoffer Gerking, fastighetsförvaltare Heimstaden

Hyresbolaget Heimstaden samarbetar med Linköping Stadsmission för att människor i social utsatthet ska få möjlighet att komma in på den ordinarie bostadsmarknaden. Med hjälp och stöd från Stadsmissionen och ett så kallat övergångsboende är målet att på sikt få tillgång till ett förstahandskontrakt.

En egen bostad är inte en självklarhet för alla. Att hamna i social utsatthet och utanför bostadsmarknaden kan bero på många olika saker. Människor med skyddsbehov kan inte återvända hem på grund av sin våldsutsatthet. Personer som nyss avslutat behandlingen av en beroendeproblematik och funnit stabilitet kan vara i behov av en bostad för att komma vidare i livet. De har alla fått fly från en ohållbar situation och har därför inte längre tillgång till nätverk, ekonomisk trygghet och är kanske inte heller förankrade på arbetsmarknaden genom en sysselsättning.

De som tappat dessa bitar är oerhört utsatta. Heimstaden och Stadsmissionen vill i detta samarbete ta ett socialt ansvar och motverka hemlöshet för de människor som har svårt att komma in på bostadsmarknaden.

”På Stadsmissionen möter vi människor som av olika anledningar hamnar i utsatta livssituationer. Är det något vi vet så är det att ett hem skänker trygghet, värme och möjliggör delaktighet i samhället. Därför vill vi samarbeta med Heimstaden kring både bostadsfrågan och andra trygghetsfrågor. Vi väljer Heimstaden för att vi delar värdegrunden om att alla människor ska få nya livschanser. På Stadsmissionen tror vi på alla människors möjlighet till förändring och att med rätt stöd är allt möjligt.” Sanna Detlefsen, direktor Linköpings Stadsmission.

Tack Heimstaden för att ni ger fler människor möjlighet till ett bättre liv.

Kontaktperson

Caroline Karlsson
Verksamhetsområdeschef på Linköpings Stadsmission
Tfn 013-26 38 6

Gillar du den här infon?

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på email
Tipsa en vän