Genomför pilotstudie

I samarbete med Oasen HVB:

Anna genomför pilotstudie om kombinationsbehandling av beroende
och trauma

Inspireras av hur snabbt rätt behandling ger resultat vid beroendeproblematik och PTSD.

Vem är Anna?
Jag är legitimerad psykolog på beroendecentrum i Stockholm och doktorand vid Karolinska Institutet. Arbetar med att förbättra utredning och behandling av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och alkoholbruksyndrom / alkoholberoende hos kvinnor. 

Aktuell:
-Genomför just nu en pilotstudie tillsammans med Oasen HVB för att prova integrerad behandling för PTSD och beroende / substansbruksyndrom för kvinnor på hem för vård eller boende (HVB). 
-Sitter med i referensgruppen till projektet Våldsutsatta personer med beroendeproblematik.

Vad är det i ditt arbete med målgruppen som inspirerar dig?
Jag inspireras och motiveras av att det med strukturerad utredning och behandling går fort och bra att upptäcka och behandla PTSD och beroendeproblematik. Jag motiveras också av att bidra till att fler individer genom utredning och behandling ska få möjlighet att tillfriskna från PTSD och beroendeproblematik, och kunna leva det liv som de själva vill.

Varför har du valt att forska inom just detta område?
Vi behöver fortfarande veta mer om hur vi på bästa sätt ska utreda och behandla PTSD och beroende/beroendeproblematik hos kvinnor, både inom forskning och klinik.

Jag vill fortsätta utvecklas i mitt arbete, lära nytt och ta reda på mer om sånt som vi inte vet tillräckligt om idag men behöver för att förbättra utredning och behandling av psykisk ohälsa, inklusive skadligt bruk eller beroende / beroendeproblematik.

Vad ser du fram emot på MR-dagarna?
Goda samtal om mänskliga rättigheter i allmänhet och att delta i Linköpings Stadsmissions seminarium om Våld i nära relationer och beroendeproblematik.

Läs mer om kombinationsbehandling av beroende och trauma

Anna Persson
Familj: Ja, inklusive två katter

Bor: I Stockholm

Personligt: Reser, läser och umgås med familj och vänner på fritiden. Yogar ibland ofta och ibland sporadiskt

Anna Persson

Gillar du den här infon?

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på email
Tipsa en vän